Zvýšenie efektivity práce
Kolegovia, ktorí spolu pravidelne obedujú, spolu aj lepšie spolupracujú. Rýchlejšie a efektívnejšie riešia problémy a nečakané úlohy.
Menšie riziko vyhorenia
Pri spoločných obedoch sa so svojimi kolegami rozprávate o práci spravidla iba prvých 5 minút, zvyšný čas venujete osobnejším témam. Týchto necelých 30 minúť, ktoré venujete jedeniu a rozprávaniu o čomkoľvek inom ako je vaša práca, stačí na to, aby si vás mozog oddýchol a pripravil sa na druhú polovicu dňa.
Zlepšenie vzťahov
Pri spoločných obedoch si budujete priateľské vzťahy na svojom pracovisku. Znamená to, že sa viac tešíte do práce práve vďaka spoločnému obedovaniu a klebeteniu so svojimi spolupracovníkmi.
Tak, ako sa už mnoho rokov hovorí, že láska ide cez žalúdok, idú cez žalúdok aj vzťahy medzi zamestnancami a spolupracovníkmi. Tak, smelo do študovania ponuky denného menu v reštauráciách vo vašom meste. Po vybratí jedla stačí už iba kliknúť na objednať a počkať si na príjemne a chutne strávený čas s kolegami.