Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
16. január 2019

Jedlom k rýchlejšiemu metabolizmu

Určite všetci poznáme ľudí, ktorí môžu zjesť čokoľvek a nepriberú. Je viac než pravdepodobné, že majú rýchly metabolizmus. Za rýchlosť spaľovania organizmu do určitej miery môžu naše gény. Čím rýchlejší máme metabolizmus, tým viac kalórií môžeme prijať. Ak ho máme ale pomalší, spálime menej prijatej energie a to spôsobí, že zvyšok organizmus uloží ako telesný tuk. Čím viac tuku máme, tým je metabolizmus zas pomalší. Je to začarovaný kruh. Ale vďaka správnemu jedlu nemusí byť nič stratené.

jedlo

Všetci sme asi sklamaní, že neexistujú žiadne zázraky na zníženie hmotnosti. Ale dobrou správou je, že niektoré potraviny ovplyvňujú rýchlosť metabolizmu. Samozrejme sú aj také, ktoré ho spomaľujú a tým, by sme sa mali vyhýbať. Každopádne správnym výberom jedla môžeme urobiť pre seba a svoj metabolizmus veľmi veľa. Pretože zrýchlenie metabolizmu znamená štíhlu líniu. 

Nehádžme preto hneď flintu do žita. Máme tip na jedenásť potravín, ktoré pomáhajú zrýchliť metabolizmus. Nech sa páči, tu sú:

 

1. Štipľavá paprika

2. Celozrnné ovsené vločky

3. Hnedá ryža

4. Brokolica

5. Zelený čaj

6. Jablká a hrušky

7. Škorica

8. Citrusy

9. Potraviny s vysokým obsahom vápnika

10. Potraviny s vysokým obsahom Omega-3 mastných kyselín

11. Čistá voda 

jedlo

Je ešte samozrejme niekoľko vecí, ktoré môžeme urobiť pre naštartovanie nášho spaľovania. Okrem správneho výberu jedla ďalším  spôsobom je aj budovanie svalov. Pravidelné cvičenie a dostatok spánku sú ďalšie dve z najlepších vecí, ktoré môžeme urobiť. Čiže správne jedlo, spánok  a cvičenie sú zárukou skvelých výsledkov.   

 

Znie to celkom jednoducho, však? Žiaľ je na škodu, že väčšinou práve to nezdravé jedlo nám chutí viac ako to zdravé. Ale určite to tak byť nemusí. Aj zdravé jedlo si vieme pripraviť tak, aby nám chutilo. Majme na pamäti, že akákoľvek zmena si vyžaduje trvalé úsilie.  

 

A preto nevzdávajme sa a začnime tým správnym  jedlom ešte dnes. Dôležité je nehladovať. Jedlá z potravín, ktoré naštartujú metabolizmus nájdete aj v bohatej ponuke jedál na Bistro.sk. Tak vyberajte a najedzte sa zdravo a do sýta.

 

Zdroj: https://www.webmd.com/diet/features/eat-your-way-to-a-faster-metabolism#1 a https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/foods-that-speed-metabolism/